Το φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στην αυλή μας!

Στις 19 Απριλίου το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εγκαταστάθηκε στην αυλή του σχολείου μας. Οι μαθητές παρακολούθησαν τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος μέσα στη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου. Ακολούθησε η παρατήρηση της φωτόσφαιρας του Ήλιου και των ηλιακών κηλίδων με τηλεσκόπιο τοποθετώντας ειδικά φίλτρα.

Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, “Νεφέλες” του Αριστοφάνη, Μουσείο Αρχιμήδη-Κουρούτα

Στις 17 Απρίλη οι μαθητές της Ε Τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία. Στην αρχή παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση “Νεφέλες” του Αριστοφάνη. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας αφιερωμένο στον Αρχιμήδη αλλά και στην ευρύτερη αρχαιοελληνική τεχνολογία της εποχής του, όπου οι μαθητές ασχολήθηκαν με διαδραστικά εκθέματα. Τέλος, η εκδρομή ολοκληρώθηκε με φαγητό, παιχνίδι και διασκέδαση σε εστιατόριο στην Κουρούτα.

Οι φίλοι μας, τα ζώα!

Στις 4 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες του Ολοήμερου τμήματος κατασκεύασαν όμορφες δημιουργίες με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων, μια διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την ασφαλή τους διαβίωση.
Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που τα καθοδήγησαν για τις δημιουργίες και την ευαισθητοποίηση τους!

Το Σχολείο μας στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας!

Την Τετάρτη 17 Απριλίου το Σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στο διαδικτυακό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, όπως άλλωστε κάνει ανελλιπώς όλα τα τελευταία χρόνια. Το Φεστιβάλ θέτει στο επίκεντρο την ψηφιακή δημιουργία αποτελώντας μια πλατφόρμα για την προβολή καινοτόμων έργων που δημιουργούν μαθητές από σχολεία όλης της χώρας. Στόχος είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την τεχνολογική ανάπτυξη στην εκπαίδευση.
Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση του Εκπαιδευτικού Πληροφορικής του Σχολείου μας κ. Βοβού και την συνδρομή της Διευθύντριας κ. Μαρκοπούλου, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία έργα τρισδιάστατης εκτύπωσης που είχαν επιλέξει με προσοχή και φαντασία. Η ποικιλία των έργων που παρουσιάστηκαν ήταν μεγάλη, από χρηστικά αντικείμενα όπως καραμπίνερ και χαριτωμένα γλαστράκια έως παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου και πυραύλους που μας απογειώνουν!
Πέρα από την τεχνική δεξιοτεχνία, η συμμετοχή μας σε αυτό το φεστιβάλ ενίσχυσε τη δημιουργική μας σκέψη και τη δυνατότητά μας να σκεφτόμαστε εκτός των συνηθισμένων πλαισίων. Μέσα από τη συνεργασία, την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών, οι μαθητές μας ανέπτυξαν δεξιότητες που θα τους ωφελήσουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση τους και τις ικανότητές τους να παρουσιάζουν σε ευρύ κοινό.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ραντεβού του χρόνου στο επόμενο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας!

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Σχετικό ΦΕΚ

Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
για το σχ. έτος 2024-25

Η πιο φωτεινή παλέτα

Τον Φεβρουάριο τα τμήματα Γ1 και Γ2 του σχολείου μας, στο πλαίσιο μύησης των μαθητών-τριών στον πολιτισμό και ειδικότερα στην τέχνη (δράση βιβλιοθήκης), καταπιάστηκαν με τη ζωή και το έργο της ζωγράφου Έφης Μιχελή. Μεταφέρθηκαν νοερά στην Ελλάδα του περασμένου αιώνα, παρατήρησαν τους πίνακές της που χαρακτηρίζονται από απλότητα, γαλήνη, παιδικότητα και ευφροσύνη. Αντιλήφθηκαν τον τρόπο με τον οποίο η φύση, η παράδοση και η καθημερινότητα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες αλλά και διαπίστωσαν τη συμβολή της τέχνης στη διάπλαση της προσωπικότητάς μας. Οι εικόνες και τα έργα της ναϊφ ζωγράφου Έφης Μιχελή ενέχουν φυσικότητα, αμεσότητα και ζωντάνια και αποτυπώνουν τη λιτή και αυθεντική ζωή των ανθρώπων στην ύπαιθρο. Μέσω αυτών οι μαθητές-τριες έρχονται σε επαφή με τις εποχές, τις συνήθειες των ανθρώπων εκατό περίπου χρόνια πριν, τις λαϊκές ενδυμασίες και τις αγροτικές εργασίες. Επηρεάζονται τόσο που φιλοτεχνούν οι ίδιοι αντίστοιχους πίνακες ζωγραφικής. λειτουργώντας όπως ακριβώς και εκείνη, με τη ματιά του παιδιού. Τέλος, παρακολούθησαν βίντεο του Ιδρύματος της Έφης και του Παναγιώτη Μιχελή στην Αθήνα, το οποίο αποτελεί “όχημα” διάδοσης και προαγωγής της αισθητικής.