Ενημέρωση για κρούσμα covid-19

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι, όπως μας γνωστοποιήθηκε χθες Κυριακή, η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής του δεύτερου Τμήματος Ένταξης μετά από σχετικό τεστ ανίχνευσης στο οποίο υποβλήθηκε διαγνώστηκε θετική στον ιό covid–19. Προς αποφυγή ανησυχίας, ήδη ενημερώθηκαν οι οικογένειες των μαθητών που ήρθαν σε επαφή με την εκπαιδευτικό 48 ώρες πριν την εκδήλωση των συμπτωμάτων και κανείς στο περιβάλλον τους δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα δεν εμπλέκονται σε ενέργειες αντιμετώπισης κρούσματος του ιού.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, σε περίπτωση που παιδί ή γονέας/ κηδεμόνας εμφανίσει συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο ή τον οικογενειακό σας γιατρό και σε περίπτωση θετικού κρούσματος και παρακαλούμε να ενημερώσετε και τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ενεργειών του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, και σήμερα θα γίνει απολύμανση στο σχολείο από το Δήμο Πατρέων. Ήδη το σχολείο, όπως και όλα τα σχολεία  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων βρίσκεται σε αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας λόγω ένταξης στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Σε κάθε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο θα υπάρχει έγκυρη ενημέρωση από το Σχολείο.

Ο Διευθυντής

Σωτήρης Κοράκης