Εκδήλωση Συλλόγου Γονέων για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

📖Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας σας προσκαλεί σε μια εκδήλωση φιλαναγνωσίας, σε συνεργασία με το κο Κλαλιώτη Μπάμπη, εκπαιδευτικό της θεατρικής Αγωγής του σχολείου μας, που θα μας διαβάσει αποσπάσματα από λογοτεχνικά βιβλία και θα συζητήσει διαδικτυακά με τους μαθητές του σχολείου μας.

📚Η ανάγνωση κάθε βιβλίου αποτελεί πάντα μια πόρτα σε προσωπικές αναζητήσεις και σε ένα προσωπικό ταξίδι. Αυτό που διαβάζουμε προσθέτει και εμπλουτίζει αυτό που έχουμε μέσα μας, σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να μας προβληματίζει, αλλά, πάντα μας βάζει σε μια δημιουργική συνομιλία με τον εαυτό μας. Η ανάγνωση, κυρίως λογοτεχνίας, μας φέρνει σε επαφή με το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού μας. Μας φέρνει επίσης σε επαφή με την Τέχνη, την τέχνη της γραφής και του λόγου, της λογοτεχνίας. Η επαφή με την Τέχνη αποτελεί ούτως ή άλλως μια εμπειρία ανασύνταξης του εαυτού μας.

Την στιγμή που διαβάζουμε ένα βιβλίο είναι σαν να μπαίνουμε κι εμείς νοερά σε έναν άλλο ρόλο και έχουμε τη δυνατότητα αφενός να ζήσουμε τη ζωή του ήρωά μας αλλά, παράλληλα, να επεξεργαστούμε και κομμάτια του εαυτού μας που θέλουμε να αλλάξουμε.

Τέλος, είναι σημαντική η ανάγκη για δημιουργική ανάγνωση των βιβλίων. Από μικρά παιδιά μαθαίνουμε συνήθως να αποστηθίζουμε, να διαβάζουμε σαν να διεκπεραιώνουμε κάτι και σαν να πρέπει να υπάρχει πάντα ένας σκοπός και ένας στόχος που το κάνουμε αυτό. Γι αυτό είναι καλό να διαβάζουμε ένα κείμενο δημιουργικά, με παύσεις, θέτοντας ερωτήματα στον εαυτό μας, ταξιδεύοντας γενικότερα… Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη για δημιουργική ανάγνωση και έτσι να την απολαύσουμε και εμείς και τα παιδιά.

Μπάμπης Κλαλιώτης

Το Σάββατο 3 Απριλίου και ώρα 17:30 μ.μ. σας περιμένουμε όλους παιδιά και γονείς στο Διαδικτυακό μας ραντεβού στο σύνδεσμο https://minedu-primary.webex.com/meet/cklaliotis