Επίσκεψη της Ε΄ τάξης στο Μεσολόγγι

 Η Ε΄ τάξη του Σχολείου μας στις 2 Ιουνίου 2022, ημέρα Πέμπτη, πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή με προορισμό το Μεσολόγγι.

Στην αρχή οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων, ένα μέρος αφιερωμένο στους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που θυσιάστηκαν στο Μεσολόγγι.  Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον μουσειακό χώρο του  Δημαρχείου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Κατόπιν ξεναγήθηκαν στο μουσείο Άλατος στην περιοχή της Τουρλίδας. Εκεί είδαν έργα τέχνης καλλιτεχνών εμπνευσμένων από το αλάτι αλλά και τη μοναδική, γνωστή στην Ελλάδα συλλογή 1.500 αλατιερών που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Επίσης από τον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου απόλαυσαν τη μαγεία της λιμνοθάλασσας και την παρουσία σπάνιων πτηνών που ενδημούν στον εξαιρετικό υδροβιότοπό της. Οι υπεύθυνες του μουσείου απασχόλησαν δημιουργικά τους μαθητές/τριες.

Κατά την επιστροφή επισκέφτηκαν το ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου με τους δύο πύργους που κλείνουν την είσοδό του και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης.